V času pouka na daljavo so se učenci 1.4.2021 seznanili s preprečevanjem bolezni, pogostimi boleznimi, zdravljenjem, nego in okrevanjem, z mikrobi ter s pomenom cepljenja za preprečevanje širjenja bolezni. Spoznali so čutila, osnovne dele človeškega telesa (žile, pljuča, okostje, možgani, črevesje, mišice, želodec, jetra …).
Po seznanitvi s prehranjevalno piramido so v skupinah sestavljali zdrav jedilnik na osnovi tega, kar so se naučili o zdravi prehrani. V skupinah so se urili tudi v reševanju križanke ter kviza.
Učenci so si v podsobah izmenjali tudi zdrave recepte ter jih zapisali in predstavili. Recept pa bodo preizkusili v predprazničnih dneh v krogu svoje družine. Recept je zajemal podatke o času priprave, število oseb, zahtevnost priprave, sestavine in navodilo za pripravo.
Učenci so se z različnimi dejavnostmi seznanili, da je za svoje zdravje potrebno skrbeti tako, da upoštevamo navodila zdrave prehrane, higiene in gibanja. Tako bodo bolj zdravi in lažje premagovali ovire ter imeli več energije.
Zapisala: Urška Picek
Foto: Učenci
Nedavni komentarji