V torek, 21. 01. 2020, smo v prvem in drugem razredu na POŠ Bučka izvedli drugi tehniški dan z naslovom Od pšeničke do potičke. Učenci so sošolcem povedali, kaj so jim babice in dedki povedali o tem, kako so nekoč pridelovali žito in kako so pekli kruh. Učenec Tadej je v šolo prinesel različna žita (piro, rž, pšenico in ajdo), učenci so žita tipali in ugotavljali razlike med njimi. Poiskali so tudi veliko razlik med peko kruha nekoč in danes.
Skupaj smo zamesili testo za kruh, opazovali smo, kako testo vzhaja, vsak učenec je naredil svojo žemljico in ji po želji dodal bučna semena. Pogovarjali smo se o kulturi prehranjevanja in o zdravi prehrani. Izvedeli smo, da žitni kosmiči vsebujejo več sladkorja kot pa žitaric. Vsak učenec je naredil svoj pogrinjek.
Foto: Suzanna Rajgl Zidar
Zapis: Suzana Rajgl Zidar
Nedavni komentarji